Beter om gaan met stress!
Stress is een veelvoorkomend probleem in onze maatschappij en kan ons leven behoorlijk beïnvloeden. Het kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen, slaapproblemen en zelfs tot fysieke klachten zoals hoofdpijn en rugpijn. Maar wat is stress nu eigenlijk? En nog belangrijker, hoe kun je het makkelijkste van stress afkomen?

Is werken in de buitenlucht gezond?
Vitamine D Wanneer we buiten werken, worden we blootgesteld aan natuurlijk zonlicht, wat betekent dat we vitamine D opnemen. Vitamine D is een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem.

De makkelijkste manier om 5 kg af te vallen
Heb je jezelf ooit betrapt op het dagdromen over een slanker en gezonder lichaam? Of misschien heb je geprobeerd om af te vallen, maar leek het altijd te veel moeite te kosten. We kennen allemaal het gevoel van frustratie en ontmoediging als het gaat om gewichtsverlies, maar het goede nieuws is dat het bereiken van jouw ideale lichaamsgewicht niet onmogelijk hoeft te zijn. In dit blog ontdek je vijf eenvoudige en effectieve manieren om 5 kg af te vallen zonder al te veel moeite. Dus, waar wacht...

Er is maar 1 sport die uit elk onderzoek het beste naar voren komt.
Wandelen de meest gezonde sport van allemaal. Wandelen het liefst elke dag minimaal 30 minuten. Wandelen is al jarenlang één van de meest populaire vormen van lichaamsbeweging. Het is niet alleen toegankelijk voor bijna iedereen, maar het biedt ook een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Er zijn tal van redenen waarom wandelen de meest gezonde sport van allemaal is en in deze blog zullen we er een aantal bespreken.

Stress is het verschil tussen wat we verwachten en wat we ervaren
Oorzaken van stress. Er zijn veel verschillende situaties die stress kunnen veroorzaken, zoals een hoge werkdruk of ziekte of overlijden van een naaste. Toch is niet iedereen even gevoelig voor stress. Dit heeft te maken met de balans tussen de draagkracht die je hebt en de draaglast die je te verduren krijgt

"Wandelcoaching met het Labyrinth: Ontdek jezelf op een dieper niveau"
Een labyrinth heeft één enkel pad dat je naar het centrum leidt en vervolgens terug naar buiten, zonder doodlopende wegen of keuzes. Het is ontworpen als een symbolische reis, vaak gebruikt voor spirituele of meditatieve doeleinden. Een doolhof heeft daarentegen meerdere paden en doodlopende wegen, en is ontworpen als een puzzel of uitdaging om doorheen te navigeren. Het doel is om de uitgang te vinden en het kan gebruikt worden voor amusement of sportieve uitdagingen.

Gratis Ebook Mindful Run
Maak kennis met de Mindful Run methode. Sinds 2014 in Nederland en België. Ontdek hoe je met eenvoudige tips je gezondheid, energieniveau en stress-level kunt verbeteren!

Hoeveel koppen koffie per dag is gezond voor je?
Nederlanders drinken gemiddeld meer dan drie kopjes koffie per dag, omdat het ons helpt om op te starten en ons de hele dag door alert te houden. Koffie is niet alleen lekker, maar voor veel mensen ook noodzakelijk. Toch hoor je soms verhalen van mensen die zijn gestopt met koffie drinken en hier trots op zijn.

Wie ben jij om te oordelen over mij?
Stel je voor dat je alles zou begrijpen wat ik zeg. Je zou mijn woorden, mijn emoties en mijn gedachten begrijpen op een dieper niveau dan de meeste mensen ooit zullen kunnen. Je zou in staat zijn om mijn perspectief en mijn wereldbeeld te zien zoals ik het zie. Maar zou je mij dan zijn?

Vitaliteitscoach & Mindfulness technieken
Als vitaliteitscoach is het van belang om mensen te begeleiden naar een gezonde en gelukkige levensstijl. Een van de methoden die daarbij kan helpen is mindfulness. Mindfulness is een bewustzijnspraktijk die zich richt op het aanwezig zijn in het hier en nu en het accepteren van de situatie zoals die is. Het kan bijdragen aan het verminderen van stress en het vergroten van het gevoel van welzijn.

Meer weergeven