Ervaar minder Stress en meer Energie!

In mijn zoektocht naar meer energie en mentale helderheid heb ik diverse benaderingen uitgeprobeerd. Van een ijsbad tot Omega 3 vis olie.

Als zelfstandig ondernemer en fervent hardloper ben ik, Martijn Mensink, de eigenaar van Mindful Run Nederland, op een boeiende ontdekkingsreis gegaan. In de afgelopen tien jaar heb ik mijn bewustzijn vergroot met ademhalingstechnieken en de transformerende impact ervaren ervaren op zowel fysiek als mentale niveau. Deze techniek heeft mijn leven verrijkt en mijn energieniveau tot nieuwe hoogten gebracht.

In mijn zoektocht naar meer energie en mentale helderheid heb ik diverse benaderingen uitgeprobeerd. Van een ijsbad tot Omega 3.

Echter, het was de eenvoudige, maar krachtige techniek van neusademhaling die de grootste impact op mijn leven had. Mijn besluit om deze waardevolle ontdekking te delen, is gebaseerd op de overtuiging dat iedereen de kans verdient om de voordelen van bewuste ademhaling te ervaren.

De essentie van neusademhaling is simpel: houd je mond dicht en focus op ademen door je neus. Dit eenvoudige ritueel heeft aanzienlijke positieve effecten op mijn dagelijkse energieniveau, stressniveaus en concentratievermogen gehad. Wat begon als een persoonlijke uitdaging tijdens het sporten, groeide uit tot een levens veranderende gewoonte die ik nu dagelijks toepas.

De impact van neusademhaling gaat verder dan alleen fysieke voordelen. Het heeft mijn vermogen om stress te herkennen en ermee om te gaan vergroot. Door bewust te schakelen van mondademhaling naar neusademhaling, ben ik in staat geweest mijn stressniveaus te verminderen en mijn algehele welzijn te verbeteren.

Neem even de tijd om je voor te stellen dat je ongeveer 23.000 keer per dag ademt. De meeste van deze ademhalingen gebeuren onbewust. Maar waarom zou je je niet bewust worden van dit automatische proces en de focus leggen op ademen door je neus? Het is de sleutel tot een diepgaande verandering in de kwaliteit van je leven.

Ademhaling is niet alleen een essentieel onderdeel van het leven; het is de bron van energie voor je lichaam. Door bewust te kiezen voor neusademhaling gedurende de dag, kun je deze bron optimaliseren. Zelfs tijdens het sporten kun je de voordelen ervaren. Als hardloper heb ik persoonlijk gemerkt hoe mijn uithoudingsvermogen verbeterde en mijn hartslag stabiliseerde door deze eenvoudige techniek toe te passen. Mijn hartslag in rust is 43 en mijn hartslag met een actieve inspanning is 15 slagen gedaald.

Het is begrijpelijk als je sceptisch bent. In een wereld waar mondademhaling de norm lijkt te zijn, kan het idee van volledig overstappen naar neusademhaling ontmoedigend lijken. Maar ik moedig je aan om het eens te proberen, zelfs als het geleidelijk is. Start met bewustwording en geniet van de voordelen van deze eenvoudige, maar doeltreffende ademhalingstechniek.

In een wereld waar we vaak zoeken naar complexe oplossingen, kan de kracht van neusademhaling een verborgen juweel zijn. Het is mijn oprechte wens dat jij, net als ik, de positieve veranderingen zult ervaren door deze simpele, maar effectieve gewoonte in je leven te omarmen.

Adem rustig bij ontspanning en volledig bij inspanning dat is ons motto.

Bij onze Wandelcoach en Mindful Run/Walk opleiding komen deze ademhalingen altijd aan bod d.m.v. verschillende ademhalingstechnieken. Wij maken onze deelnemers bewust hoe effectief een goede ademhaling kan zijn.

Adem jezelf gezond met MR-Ademhaling

Martijn Mensink

MROI Opleidingen en trainingen.

Meer nieuws

Alle blogs