Wat kun je verdienen als Wandelcoach?

Heb je passie voor wandelen, gezondheid en het begeleiden van anderen naar een beter leven? Als dat zo is, overweeg dan eens de mogelijkheid om als wandelcoach aan de slag te gaan.

Heb je passie voor wandelen, gezondheid en het begeleiden van anderen naar een beter leven? Als dat zo is, overweeg dan eens de mogelijkheid om als wandelcoach aan de slag te gaan.

Een belangrijke vraag is dan. Wat kun je eigenlijk verdienen als wandelcoach?

In dit blog gaan ik dieper in op de financiële aspecten van dit beroep Wandelcoach en deel ik inzichten over de inkomsten, kansen voor groei en de intrinsieke waarde van deze uitdagende baan in de natuur.

De Financiële Beloningen van Wandelcoaching:
  1. Tariefstructuur: Als wandelcoach kun je verschillende tariefstructuren hanteren, zoals uurtarieven, pakketprijzen of abonnementen. Dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om je diensten aan te passen aan de behoeften van je klanten. Mijn standaardtarief voor wandelcoaching is 75 euro per uur. Ik ga zelf altijd uit van 6 sessie’s van 2 uur.
  2. Cliëntenbestand: Met de groeiende populariteit van wandelcoaching en de toenemende vraag naar holistische gezondheidsdiensten, is er een potentieel groeiend cliëntenbestand dat je kunt bedienen. Zo hebben onze wandelcoaches die zijn aangesloten bij Mindful Run Nederland een samenwerkingsovereenkomst met VGZ zorgverzekeraar en ook met Centraal Beheer Apeldoorn.
  3. Workshops en Groepssessies: Naast individuele coaching bieden veel wandelcoaches ook workshops en groepssessies aan. Dit kan een extra bron van inkomsten zijn en biedt de mogelijkheid om meerdere mensen tegelijkertijd te bedienen. De Wandelcoaches die bij ons de opleidingen hebben gedaan kunnen bijvoorbeeld de Mindful Lunch Walk workshops aanbieden of een retraite. De prijzen voor een workshop liggen tussen de 250 euro en 400 euro.
  4. Online Diensten: Met de opkomst van digitale technologieën kun je ook online wandelcoachingdiensten aanbieden, zoals virtuele wandelgroepen, webinars en online cursussen. Dit opent de deur naar een breder publiek en meer potentiële inkomsten.
Kansen voor Groei en Ontwikkeling:
  1. Specialisatiegebieden: Als wandelcoach kun je je specialiseren in specifieke gebieden, zoals stressmanagement, mindfulness, gewichtsverlies of persoonlijke ontwikkeling. Dit kan je onderscheiden van concurrenten en meer waarde toevoegen aan je diensten. Om een grotere klantenbestand te krijgen adviseren wij daarom vaak onze PowerWalk trainers opleiding of onze Mindful Walk instructeurs opleiding. Dit is een mooie manier van werken zodat meer mensen in contact met jou kunnen komen als coach.
  2. Netwerkmogelijkheden: Door deel te nemen aan netwerkevenementen, conferenties en samenwerkingen met andere gezondheids- en wellnessprofessionals, kun je je netwerk uitbreiden en nieuwe kansen ontdekken voor samenwerking en groei.
  3. Opleiding en Certificering: Het volgen van aanvullende opleidingen en het behalen van certificeringen in wandelcoaching en gerelateerde gebieden kan je geloofwaardigheid versterken en je helpen om hoogwaardige diensten aan te bieden aan je klanten. Na het volgen van onze Wandelcoach opleiding kun jij de keuze bijvoorbeeld maken om je aan te sluiten bij ons. Hier betaal je maandelijk 17,95 voor en is ook nog eens maandelijks opzegbaar.
Intrinsieke Waarde van Wandelcoaching:
  1. Voldoening en Vreugde: Het begeleiden van anderen naar een gezonder en gelukkiger leven is intrinsiek waardevol en kan diepe voldoening en vreugde bieden.
  2. Verbondenheid met de Natuur: Als wandelcoach heb je de mogelijkheid om de helende kracht van de natuur te benutten en anderen te helpen een diepere verbinding met zichzelf en de natuurlijke wereld om hen heen te ervaren.
  3. Persoonlijke Groei: Door anderen te begeleiden bij hun reis naar welzijn, kun je zelf ook groeien en leren. Wandelcoaching biedt een voortdurende reis van zelfontdekking en persoonlijke groei.
Conclusie:

Hoewel het exacte inkomen van een wandelcoach kan variëren op basis van verschillende factoren, biedt deze boeiende en vervullende carrière tal van financiële en intrinsieke voordelen. Als je gepassioneerd bent over wandelen, gezondheid en het helpen van anderen, kan wandelcoaching een waardevolle en lonende weg zijn. Dus stap naar buiten, omarm de mogelijkheden en ontdek wat je kunt verdienen als wandelcoach.

Wil je meer informatie over onze unieke wandelcoach opleiding? Klik dan hier!

Met elke stap,

Martijn Mensink
Founder, Mindful Run Nederland


“Waar het verleden je heeft gebracht, staat vast. Hoe je verder reist bepaal je zelf.”

— Martijn Mensink, Founder Mindful Run

Leo 712
Leo 712
2024-01-30
Een inspirerende opleiding, waarbij bewustwording, gaan voelen en in het hier en nu zijn, op een enthousiaste manier worden weergegeven. Uit het hoofd, in het lijf. Mindful en beweging komen samen tijdens laagdrempelige speloefeningen, waarbij tegelijkertijd veel plezier beleefd wordt.
Ivonne Pappot
Ivonne Pappot
2023-12-20
Dank Martijn voor de inspirerende opleidingsdagen! Ik heb volop energie opgedaan om het nieuwe jaar aan de slag te gaan als mindful walk instructeur!
Femke Doornbos
Femke Doornbos
2023-12-14
Fijne praktische opleiding wandelcoaching met een beetje kennis, maar vooral veel ervaren, voelen en doen. Ook de combinatie mindfulness, bewegen en ademhalen sprak me aan. Een aanrader!
Evelyn Van De Goor
Evelyn Van De Goor
2023-12-14
Een leuke, leerzame en ontspannen opleiding waarbij mooie handvatten gegeven worden. Martijn en Dianne werken echt vanuit het hart.
Astrid Mensink
Astrid Mensink
2023-12-14
Wat een waardevolle opleiding! Persoonlijk en vol passie gegeven door Martijn en Dianne. En wat een mooie plekken (Sonsbeekpark) om te oefenen. Ook de lunches waren top! En heerlijke Twentse nuchterheid. Aanrader!!!
Anja van Dijk
Anja van Dijk
2023-12-14
Erg goede en complete opleiding. Ook heel praktisch waardoor je na de opleiding meteen kan starten. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en raad het iedereen aan!
Marlene Rijneveld
Marlene Rijneveld
2023-12-14
Door de diverse opleidingen ben ik zelf aan de slag als PowerWalk en Mindful Walk instructeur en wandelcoach. De tools worden je duidelijk uitgelegd en aangereikt, heerlijk om een combinatie van binnen voor wat theorie maar praktijk oefeningen direct in de buitenlucht te kunnen uitoefenen. Vanuit je hart coachen. Daarnaast zijn er altijd nog dagen waar je extra bijv je bedrijf kan boosten.
Ronald M
Ronald M
2023-12-11
Ik heb Martijn ervaren als een kundige opleider, die op een moderne wijze zijn trainingen geeft. Niet vanuit de schoolbanken, maar vanuit de praktijk. Martijn motiveert en enthousiasmeert op een speelse wijze en daardoor wordt het leren leuk! Fijne dagen gehad met een super groep! Veel wandelplezier toegwenst. Ronald Munneke Eigenaar Let's Work It Out!

Meer nieuws

Alle blogs