Wandelcoaching met het Labyrinth: Ontdek jezelf op een dieper niveau.

Als Wandelcoach ben ik altijd op zoek naar nieuwe en interessante manieren om mijn klanten te helpen bij het bereiken van hun doelen. Een van mijn favoriete tools is het Labyrinth, een fascinerend en intrigerend doolhof dat een diepere betekenis heeft dan alleen maar een leuk spel.

Het Labyrinth is een eeuwenoud symbool dat gebruikt werd in vele culturen over de hele wereld, van de oude Grieken tot de Maya’s en de Navajo’s. Het staat voor de reis van het leven en het zoeken naar het centrum van ons wezen. Het pad van het Labyrinth symboliseert onze eigen persoonlijke zoektocht naar zelfontdekking, zelfkennis en innerlijke vrede.

Als Wandelcoach gebruik ik het Labyrinth als een tool om mijn klanten te helpen bij het verkennen van hun innerlijke zelf. Het doolhof is een metafoor voor de uitdagingen en obstakels die we in het leven tegenkomen. Tijdens het wandelen van het Labyrinth kan ik mijn klanten begeleiden bij het vinden van hun eigen weg, terwijl ik hen aanmoedig om te reflecteren op hun eigen persoonlijke reis.

Het Labyrinth is niet zomaar een wandeling door een doolhof, het is een reis van zelfontdekking. Het vereist concentratie, focus en toewijding om het doolhof te voltooien. Het is geen race, maar eerder een rustige, meditatieve wandeling. Het is een moment om stil te staan en te reflecteren, om los te laten wat ons niet meer dient en om ons te openen voor nieuwe mogelijkheden en groei.

Als Wandelcoach is het mijn taak om mijn klanten te helpen bij het vinden van hun eigen weg. Het Labyrinth is een prachtige tool die ons de mogelijkheid geeft om samen op reis te gaan en de uitdagingen en obstakels van het leven te verkennen. Door middel van de rustige en meditatieve wandeling door het Labyrinth, kan ik mijn klanten begeleiden bij het vinden van hun eigen weg naar innerlijke vrede, wijsheid en kracht.

Dus als je ooit de kans krijgt om een Labyrinth te wandelen tijdens een wandelsessie, neem dan de tijd om het te ervaren en te genieten van de reis. Laat je gedachten en zorgen los, open je hart en laat het Labyrinth je begeleiden op jouw persoonlijke reis van zelfontdekking en groei. En wie weet, misschien ontdek je wel iets nieuws over jezelf dat je nog niet eerder had opgemerkt!

Tijdens de Wandelcoach opleiding laat ik de coaches kennismaken met het Labyrinth. Ook laat ik zien wat het verschil is tussen een doolhof en het Labyrinth. Veel mensen halen dit nog wel eens door elkaar.

De Wandelcoaches die door ons zijn opgeleid gebruiken standaard in hun coaching deze tool. 

Dit blog is geschreven door Martijn Mensink, eigenaar en founder van MROI opleidingen en trainingen.

Meer nieuws

Alle blogs