Wat is een normale ademhalingsfrequentie?

Wist je dat veel mensen energie verliezen omdat ze te veel ademen. 

 

Daarom gelijk maar even een ademhalingstest om te meten hoeveel jij ademt per minuut?

  1. Ademhalingstest: hoeveel x adem je per minuut?

Neem met een stopwatch op hoe vaak je ademt per minuut. Eén in- en uitademing is 1 ademhaling. Je hoeft niets aan je ademhaling te veranderen. Dus niet je ademhalingsfrequentie verhogen of verlagen. Het is een moment opname.

 

Een gezonde ademhaling in rust is 6 tot 10 x per minuut.  Mensen die ontspannen zijn ademen rustig en standaard via de neus. Mensen die gestrest zijn ademen vaak te snel en standaard via de mond. 

 

Als je via je mond ademt adem je te vaak. Hierdoor wordt het stressniveau alleen maar opgejaagd. Stress is een gedachte. Wat mensen vergeten dan te doen is letten op je ademhaling. Door de focus te verleggen naar je ademhaling laat je je gedachten met rust en kom je weer in de ontspanning. Wat veel mensen standaard over de gehele dag doen (als ze niet actief aan het bewegen zijn) is te veel ademen. Hierdoor krijgen ze een te hoge hartslag en kost dat te veel energie. Logisch dat veel mensen vaak te moe zijn om dan in de avond nog te gaan wandelen.

 

Hoe hoger je ademhaling hoe hoger je hartslag. Lage ademhaling - lage hartslag. Stress - hoge ademhaling en mondademhaling. Kijk maar eens deze week hoe je verslaafd geraakt bent aan mondademhaling. 

 

Wil je meer weten over een gezonde ademhaling? Doe dan eens mee met onze 1 van onze cursussen.

 

Sportieve groet,

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code:

MROI opleidingen en trainingen

Zijpendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

 

E: info@mroi.nl

I : www.mroi.nl