Training Zenboks Coach (basis)

Voor het toepassen van zenbokstechnieken tijdens je training of coaching.


Wil jij graag zenbokstechnieken gebruiken binnen jouw werk en ben je een enthousiaste coach, mindfulness trainer, yogadocent of leefstijlprofessional. Verbeter dan je arbeidsmarktpositie met deze unieke vorm van coaching. Na het volgen van deze training kun je zenbokstechnieken toepassen in jouw functie als coach of trainer. 

Zenboksen

Zenboksen is een methode waarbij je werkt met (kick)boks-technieken, aangevuld met wisselende work-outs. De actieve work-out sluiten we af met meditatie en Yin yoga. Ook met een personal zenbokstraining gebruik je (basis)technieken uit het kickboksen en uit de Yin yoga. 

 

Zenboksen helpt om te kunnen ontladen en geeft elke deelnemer de ruimte om agressie te uiten op een veilige manier. Door de combinatie van het krachtige (kick)boksen en met het verzachtende aspect van Yin yoga leer je beter afstemmen op je eigen lichaam en ontstaat er meer ruimte en rust. 

Opleidingsdata

Data: Locatie  Aanmelden
Donderdag 07 maart en donderdag 28 maart 2024 Arnhem Aanmelden voor deze opleiding
Donderdag 06 juni en donderdag 20 juni 2024 Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

Informatie over de opleiding

De opleiding wordt gegeven door Jeroen van der Lee. Jeroen is oprichter, trainer en docent bij Zenboksen.nl.

 

Kickboksen droeg bij aan het kanaliseren van zijn bewogen leven. Het werd een uitlaatklep. De rust vond hij in yoga en meditatie. Hij kwam daardoor meer in contact met zichzelf. Tijdens zijn werk met jongeren in de jeugdzorg, maakte Jeroen voor het eerst de combinatie van kickboksen met yoga. Kickboksen gaf de ingang om hen te enthousiasmeren. Door het actieve van een vechtsport aan de ene kant en de ontspanning van yoga en meditatie aan de andere kant, kregen de jongeren die hij begeleidde, meer rust in hun leven.

 

In dezelfde periode vroegen ze hem op de kickboksschool waar hij trainde, een leuke les te bedenken voor een groep vrouwen. Wederom maakte hij de combinatie van kickboksen en Yin yoga in één les. De les kreeg een naam: Zenboksen. Zenboksen is de uitkomst van kickboksen en Yin yoga. Zenboksen is veel meer dan een sport. Met Zenboksen voorkom je stressklachten, krijg je meer energie, verminder je de kans op blessures en mag je weer helemaal ontspannen.

 

Zenboksen is op meerdere manieren inzetbaar. Ben je bijvoorbeeld (fysio)therapeut en wil je jouw klanten een nog breder scala aan oefeningen aanbieden? Wil jij jezelf als mens verder ontwikkelen, zowel fysiek, mentaal als spiritueel? Geef je al yoga- of (kick)boks-les? Zie je de vraag ontstaan naar extra beweging of juist een nieuwe manier om te ontstressen bij je klanten? Dan biedt Zenboksen een mooie toevoeging. 

 

In deze 2-daagse cursus ga je leren hoe je kickboksen en Yin yoga als 1-op-1 training eenvoudig kunt inzetten in jouw eigen werk/leefomgeving of in jouw coaching praktijk. Daarnaast ga je spelenderwijs wat meer leren over het energetisch lichaam, de aura, de chakra’s en meridianen. Daarbij ontvang je bij de cursus Zenboksen een uitgebreid handboek.

 

De opleiding duurt twee dagen van 10:00 uur tot 16:00 uur op onze trainingslocatie in Arnhem. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De deelnemers leggen aan het eind van de tweede opleidingsdag een praktisch examen af.

 

Na de 2-daagse opleiding ontvang je een certificaat van deelname. 

Wat kun je na het volgen van deze opleiding?

 • Je kent de basis kickboks technieken. 
 • Je kent de basis Yin yoga houdingen. 
 • Je hebt basiskennis over het energetisch systeem, meridianen en chakra’s.
 • Je kunt een eenvoudige lichaamsgerichte yoga drukpuntmassage geven.
 • Je kunt met dat wat je geleerd hebt een afgestemde 1-op-1 Zenboks training geven.
 • Je kunt met dat wat je geleerd hebt oefeningen integreren in je coachings- of trainingsprogramma.

Vereisten voor deelname

Affiniteit met boksen, Yin-yoga en coaching.

 

Wil je meedoen aan deze unieke opleiding meld je dan aan via het formulier onderaan deze pagina.

 

Gedurende de opleidingsdagen oefen je alle onderdelen met collega-kandidaten. Ook wordt aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van de eigen boks- en Yin yoga techniek. De kandidaten leggen aan het eind van de opleidingsdagen een praktisch examen af.

Certificering

Je ontvangt een certificaat van deelname.

Kosten

Complete training voor €695,- vrijgesteld van BTW. 

Twee trainingsdagen met lunch en handboek.

Voorwaarden en annuleringsregeling (in het kort)

 • Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging van de inschrijving en een factuur.
 • Als volgorde van aanmelding, hanteren wij de datum waarop de betaling ontvangen is. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je daarom aan niet te lang te wachten met het overmaken van het verschuldigde bedrag.
 • Mocht een opleiding/cursus/training niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers, dan word je vooraf op de hoogte gesteld (uiterlijk 1 week voor de opleidingsdatum). De opleidingsdatum wordt in een geval als deze verzet.
 • MROI hanteert de annuleringstermijnen van het NRTO zoals in de algemene opleidingsvoorwaarden omschreven.
 • Klik hier voor de volledige omschrijving van de algemene opleidingsvoorwaarden.

Aanmelden

MROI opleidingen en trainingen bestaat vanaf 2014 en heeft al meer dan 1500 mensen opgeleid. Onze opleidingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9! Meld je aan voor deze unieke opleiding door onderstaand formulier in te vullen. 

Wil je je STAP-budget gebruiken voor deze opleiding, meld je dan aan via het speciale aanmeldformulier voor het STAP-budget

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code:

MROI opleidingen en trainingen

Zijpendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

 

E: info@mroi.nl

I : www.mroi.nl