Opleiding Mindful Run® instructeur

Voor het geven van de 5-weekse Mindful Run- en/of Mindful Walk cursus.


Ben je enthousiast over ons concept? Ben je een enthousiaste hardloper, wandelaar, Powerwalker, (running)therapeut, Mindfulness trainer of leefstijlprofessional en deel je je enthousiasme graag met anderen? Dan is de 2-daagse opleiding tot Mindful Run® instructeur misschien wel iets voor jou. Na het volgen van deze opleiding kun je met een licentie de erkende Mindful Run cursus en/of Mindful Walk cursus geven. 

Mindful Run

De cursussen van Mindful Run® Nederland hebben als doel om de klant beter laten te ademen, zodat ze gemakkelijker en beter leren lopen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: "MEER ENERGIE".

 

De Mindful Walk cursus en de Mindful Run cursus hebben allebei dezelfde inhoud en opbouw. Het verschil zit hem in de beweegvorm, hardlopen of wandelen. Daarom kun je als Mindful Run® instructeur zowel de Mindful Run cursus als de Mindful Walk cursus verzorgen na deze opleiding. 

 

De cursus is in groepsverband en is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper of wandelaar mee kan doen. Het mooie van deze cursus is dat je de mindfulness- en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen of wandelen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijgt de klant meer energie en minder stress, ook als ze niet aan het sporten zijn. De cursussen van Mindful Run® Nederland worden gemiddeld beoordeelt met een 9. 

 

Een bijkomend voordeel is dat jij tijdens het geven van de cursus zelf een mooie persoonlijke ontwikkeling doormaakt en dit door kunt geven aan je cursisten. Wij vinden het erg belangrijk dat jij werkt vanuit je hart, want alleen dan raak je de ander. 

 

Deze cursus kun je vanuit je eigen bedrijf als dienst aanbieden of geven naast je andere werk. 

Opleidingsdata

Data: Locatie  Aanmelden
Maandag 05 & dinsdag 06 juni 2023 Regio 't Gooi Aanmelden voor deze opleiding
Donderdag 28 & vrijdag 29 sept 2023 Arnhem Aanmelden voor deze opleiding
Maandag 30 & dinsdag 31 okt 2023 Regio 't Gooi Aanmelden voor deze opleiding
Donderdag 23 & vrijdag 24 nov 2023 Regio 't Gooi Aanmelden voor deze opleiding

Liever online de opleiding volgen? Klik dan hier!

Informatie over de opleiding

Alle Mindful Run® instructeurs zijn opgeleid om zowel de 5-weekse Mindful Run cursus als de 5-weekse Mindful Walk cursus aan te kunnen bieden. Zelf maak je een keuze of je beide cursussen aan wil bieden of één van beide. Tijdens de opleiding zijn we vooral praktijkgericht bezig. 10% van de tijd zijn we binnen voor uitleg en 90% van de tijd zijn we buiten om jou alle tools en technieken te geven om gelijk na de opleiding de 5-weekse cursus in de praktijk te brengen. Je ontvangt een compleet handboek met een uitgebreide omschrijving van de 5-weekse cursus en de methodiek, zodat je alles wat je geleerd hebt tijdens de opleiding terug kunt lezen. 

 

De opleiding duurt twee dagen van 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur op onze trainingslocatie in Arnhem of elders. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Na de 2-daagse opleiding ontvang je een certificaat en ben je een gecertificeerde Mindful Run® instructeur. I.c.m. de licentie kun je vanaf dat moment de 5-weekse Mindful Run- en/of de 5-weekse Mindful Walk cursus geven. 

Wat kun je na het volgen van deze opleiding?

 • Je kunt de 5-weekse Mindful Run cursus geven.
 • Je kunt de 5-weekse Mindful Walk cursus geven.
 • Je kunt kennismakingsclinics geven.
 • Je kunt Mindful Run/Walk workshops bij bedrijven geven.
 • Je kunt je aansluiten bij Mindful Run Nederland d.m.v. een licentie (Niet verplicht)

Vereisten om instructeur te worden

Het spreekt voor zich dat je, om Mindful Run® instructeur te worden, affiniteit moet hebben met wandelen, hardlopen of mindfulness.

 

Wil je meedoen aan deze unieke opleiding meld je dan aan via het formulier onderaan deze pagina.

 

Gedurende de opleidingsdagen oefen je alle onderdelen met collega-kandidaten. Ook wordt aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van de eigen looptechniek. De kandidaten leggen aan het eind van de opleidingsdagen een praktisch examen af.

Certificering en gecertificeerd blijven

Je bent gecertificeerd als je het praktijk examen hebt gehaald. Dit geeft tevens toegang om aan te sluiten als Mindful Run® instructeur middels een licentie. Eén keer per jaar is er een bijscholingsdag voor de Mindful Run® instructeurs. Deze bijscholing is verplicht om je licentie te behouden van Mindful Run®.

 

Eisen voor kwaliteitswaarborging:

 • Eén keer per jaar volg je de gratis bijscholingsdag voor de Mindful Run® instructeurs. 
 • Minimaal 2 x per jaar geef je een Mindful Run - of Mindful Walk cursus.
 • Je bent actief en hebt altijd minimaal één cursus of clinic online staan op onze website.

Wat kan en mag je allemaal als instructeur?

Na het volgen van de opleiding krijg je een licentie (gebruiksrechtovereenkomst).

 

Deze licentie geeft je het recht om:

 • De erkende 5-weekse Mindful Run en/of Walk cursus aan te bieden aan je klanten;
 • Jaarlijks gratis deel te nemen aan één bijscholingsdag;
 • Workshops te geven aan bedrijven;
 • De cursus aan te bieden op www.mindfulrun.nl op je eigen persoonlijke pagina; 
 • Mee te liften op de landelijke bekendheid van Mindful Run® Nederland;
 • Het beschermde logo te gebruiken voor marketingdoeleinden;
 • Gebruik te maken van alle door Mindful Run® Nederland ontwikkelde communicatiemiddelen;
 • Gebruik  te maken van de sociale media van Mindful Run® zoals Facebook, Twitter, Instagram;
 • Deel te nemen in de Mindful Run® Community;
 • Deel te nemen aan webinars georganiseerd door Mindful Run® Nederland;
 • Aan te sluiten bij de leukste en gezelligste instructeursgroep van Nederland. Je krijgt er ineens meer dan 250 collega's bij. 

Kosten

De 2 daagse instructeurs opleiding kost 995 euro* (Deze opleiding is vrijgesteld van B.T.W.).

 

Kosten voor de licentie zijn nu van €39,95 voor 29,95 per maand*. 

*Normaal 39,95 per maand. Dat is meer dan 20 procent korting. Dit bedrag is exclusief BTW en wordt maandelijks automatisch afgeschreven. Het jaarabonnement is tot wederopzegging en is na het eerste jaar maandelijks opzegbaar. Toelating vindt plaats na volgen van de opleiding.

Voorwaarden en annuleringsregeling (in het kort)

 • Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging van de inschrijving en een factuur.
 • Als volgorde van aanmelding, hanteren wij de datum waarop de betaling ontvangen is. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je daarom aan niet te lang te wachten met het overmaken van het verschuldigde bedrag.
 • Mocht een opleiding/cursus/training niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers, dan word je vooraf op de hoogte gesteld (uiterlijk 1 week voor de opleidingsdatum). De opleidingsdatum wordt in een geval als deze verzet.
 • MROI hanteert de annuleringstermijnen van het NRTO zoals in de algemene opleidingsvoorwaarden omschreven.
 • Klik hier voor de volledige omschrijving van de algemene opleidingsvoorwaarden.

Aanmelden

MROI opleidingen en trainingen bestaat vanaf 2014 en heeft al meer dan 1500 mensen opgeleid. Onze opleidingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9! Meld je aan voor deze unieke opleiding door onderstaand formulier in te vullen.