Opleiding Wandelcoach

Ben je enthousiast over ons concept? Hou je van wandelen? Ben je coach, lifecoach, vitaliteitscoach of wil je graag buitencoach worden?  Dan is deze erkende 3-daagse opleiding tot wandelcoach volgens de Mindful Run® Methode misschien wel iets voor jou. Je leert in deze opleiding de tools en technieken die wij inzetten tijdens onze wandelcoaching sessies.  Je ontvangt tijdens deze opleiding een 6-weeks programma waarin wij uitgaan van twee uur per sessie.


Opleidingsdata

Data: Locatie  
Maandag 17 t/m woensdag 19 oktober 2022  Arnhem VOL
Maandag 21 t/m woensdag 23 november 2022 Arnhem VOL
Maandag 12 t/m woensdag 14 december 2022 Arnhem Aanmelden voor deze opleiding
Woensdag 14 t/m vrijdag 16 december 2022 Tilburg Aanmelden voor deze opleiding
Maandag 16 t/m woensdag 18 januari 2023 Tilburg Aanmelden voor deze opleiding
Maandag 23 januari t/m woensdag 25 januari 2023 Arnhem Aanmelden voor deze opleiding
Donderdag 9 februari t/m zaterdag 11 februari 2023 Tilburg Aanmelden voor deze opleiding
Maandag 13 februari t/m woensdag 15 februari 2023 Arnhem Aanmelden voor deze opleiding
Maandag 13 maart t/m woensdag 15 maart 2023 Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

Informatie over de opleiding

De opleiding wordt gegeven door Master coaches Martijn Mensink & Dianne Schutmaat.

 

De wandelcoach opleiding van Mindful Run® Nederland is coachen op een vernieuwende en effectieve manier. We wandelen en praten niet alleen, maar doen vooral veel praktische ervaringsoefeningen, waardoor de coachee weer volledig in contact komt met zichzelf!

 

Het unieke van deze opleiding is dat wij een mix maken van wandelen en coachen, waar mogelijk in de drukke stad in combinatie met het wandelen in de natuur. Alle technieken zijn gemakkelijk te integreren in de huidige leefstijl.

 

Tijdens dit proces leert de coachee om te gaan met zijn 'probleem' en zorgen we dat de levensenergie weer gaat stromen, waardoor de coachee de kracht krijgt om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Tijdens deze unieke 3-daagse opleiding maak je kennis met de coachingsmethode van Mindful Run®. In deze opleiding ontvang je het zeer uitgebreide handboek met daarin alle technieken en handvatten om het aangeleerde direct in de praktijk te brengen. 

 

De methode richt zich op: bewegen, ademhaling, mindfulness en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP).

  

Praktische informatie:

De opleiding duurt drie dagen van 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur op locatie in Arnhem en van 11:00 uur - 17:00 uur op locatie in Tilburg. De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Gedurende de opleidingsdagen oefen je alle onderdelen met collega-kandidaten.  Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. Na deze intensieve 3-daagse kun je direct de geleerde technieken toepassen in de praktijk. 

 

Wat is Wandelcoaching met de Mindful Run® coachingsmethode? 

De natuur is ons kantoor. Coaching doen wij dan ook altijd in de natuur met ontspanning en plezier. Je leert mensen weer te voelen, inzicht te geven in gedachtes en gedrag. Je brengt mensen bij de kern, maar doet dit met een hoge fun-factor, waardoor mensen weer in hun kracht komen te staan. Het beroep van coach is authentiek, uitdagend en geeft veel voldoening! Wandelcoaching met de Mindful Run® Methode is coachen vanuit het hart!

 

Wat kun je na het volgen van deze opleiding?

 • Je kunt direct starten als (Wandel)coach in je eigen praktijk
 • Je kunt gebruikmaken van het  6 weekse (wandel)coaching programma van 2 uur per sessie.
 • Je kunt direct de geleerde tools en technieken in de praktijk gebruiken.
 • Je kunt je aansluiten bij Mindful Run Nederland als coach d.m.v. een licentie (niet verplicht)

 

Vereisten om deel te nemen aan de opleiding

- Je hebt affiniteit met coaching.

- Je bent een buitenmens.

- Je hebt affiniteit met mindfulness.

 

Wil je meedoen aan deze unieke opleiding dien dan een aanvraag in voor toelating tot de opleiding, waarbij de bovenstaande eis wordt onderbouwd. Deze aanvraag kun je mailen naar info@mindfulrun.nl o.v.v. 'Opleiding Wandelcoach' of indienen via het formulier onderaan deze pagina.

Certificering en gecertificeerd blijven

Je bent gecertificeerd als je het theorie en praktijk examen hebt gehaald. Daarna kun je de wandelcoaching als dienst integreren in je eigen coachingspraktijk.

Maximale groepsgrootte:

Per opleiding worden minimaal 6 tot maximaal 10 kandidaten toegelaten. Dit garandeert voldoende aandacht voor iedere kandidaat, zodat het opleidingstraject daadwerkelijk een persoonlijke ontdekkingsreis kan worden. Tijdens corona passen we ons aan aan de maatregelen. Dit kan ook betekenen dat een opleiding niet door kan gaan. Zie onze algemene voorwaarden. 

Mogelijkheden na de opleiding

Na het volgen van de opleiding heb je de mogelijkheid om opgenomen te worden in onze database van wandelcoaches. 

 

Wat krijg je hiervoor:

 • Vermelding op onze locatiekaart;
 • Persoonlijke pagina op onze website met daarin een link naar je eigen website;
 • Meeliften op de landelijke bekendheid van Mindful Run® Nederland;
 • Mogelijkheid om deel te nemen in de Mindful Run® Community;
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan webinars georganiseerd door Mindful Run® Nederland;
 • 10% korting op georganiseerde bijscholingsdagen voor wandelcoaches;
 • Aansluiten bij de leukste en gezelligste instructeurs- en wandelcoachgroep van Nederland. Je krijgt er ineens meer dan 220 collega's bij. Hiervoor hebben we de werkgroep 'Samen Sterker! ontwikkeld voor kennisdeling, waarin je actief mee kunt participeren als je dat leuk vindt.

Kosten

De 3-daagse wandelcoach opleiding kost 1295 euro* (Deze opleiding is vrijgesteld van B.T.W.).

 

Kosten voor vermelding op onze website zijn nu van €17,95 voor 12,95 per maand*. 

*Normaal 17,95 per maand. Dat is meer dan 20 procent korting. Dit bedrag is exclusief BTW en wordt maandelijks automatisch afgeschreven. Het jaarabonnement is tot wederopzegging en is na het eerste jaar maandelijks opzegbaar. Toelating vindt plaats na volgen van de opleiding.

Accreditatie

De wandelcoach opleiding wordt voor 24 nascholingspunten geaccrediteerd door de BGN. Als je lid bent van deze beroepsvereniging dan is het belangrijk om dit bij inschrijving te vermelden.

Voorwaarden en annuleringsregeling (in het kort)

 • Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging van de inschrijving en een factuur.
 • Als volgorde van aanmelding, hanteren wij de datum waarop de betaling ontvangen is. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je daarom aan niet te lang te wachten met het overmaken van het verschuldigde bedrag.
 • Mocht een opleiding/cursus/training niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers, dan word je vooraf op de hoogte gesteld (uiterlijk 1 week voor de opleidingsdatum). De opleidingsdatum wordt in een geval als deze verzet.
 • MROI hanteert de annuleringstermijnen van het NRTO zoals in de algemene opleidingsvoorwaarden omschreven.
 • Klik hier voor de volledige omschrijving van de algemene opleidingsvoorwaarden.

Aanmelden

Mindful Run® Nederland bestaat vanaf 2014 en heeft al meer dan 1000 mensen opgeleid. Wil jij ook leren werken vanuit je hart? Dan kun jij je aanmelden voor deze unieke opleiding door onderstaand formulier in te vullen.  

Onze opleidingsaanbieders: