Kindercoach opleiding

De Kindercoach opleiding van MROI.

 

Mindfulness voor kinderen, een veelgehoorde term en terecht: want hoe welkom is het dat kinderen kwaliteiten als verdraagzaamheid, opmerkzaamheid, geduld, concentratie en vriendelijkheid ontwikkelen? 

 

Ook is bewegen goed voor de gezondheid en de ontwikkeling van een kind. Kinderen houden van klimmen, rennen en ontdekken.

 

De kindercoach opleiding van MROI is dan ook de combinatie van mindfulness en bewegen.  Met als resultaat: betere focus, meer positieve energie, meer bewustzijn, betere prestaties (ook op school) en meer ontspanning.

 

De Kindercoach opleiding is gebaseerd op elementen uit het nationale Mindful Run programma. Dit programma is ontwikkeld speciaal voor kinderen van 6-18 jaar.

 

Het programma bestaat uit verschillende thema weken. Iedere week heeft dus een eigen karakter.  De cursus bevalt veel spel, bewegings- en stilte oefeningen. Op deze wijze wordt er spelenderwijs bewustzijn gecreëerd, waardoor het gemakkelijker wordt de aangereikte kennis in het dagelijkse leven toe te passen. Samen conditie opbouwen, niet enkel in het lichaam, maar ook de geest.

 

Aandachts-, concentratie-, bewegings- en speloefeningen leren kinderen kijken naar zichzelf, hun ademhaling en naar wat ze waarnemen. Kinderen en jongeren worden hierdoor meer bewust van gedachten, gevoelens, beelden en geluiden. Dit versterkt hun aandacht en concentratie en hierdoor komen ze emotioneel meer in balans. Doordat ze vertrouwd raken met eigen gedachten en gevoelens ontstaat er meer begrip en acceptatie voor zichzelf.

 

Met als resultaat:

  • beter kunnen concentreren (bij je aandacht blijven)
  • meer zelfvertrouwen
  • dat dingen vanzelf goed komen (minder piekeren)
  • meer rust in hoofd en lijf te ontwikkelen
  • gevoelens te leren kennen
  • niet op alles meer te hoeven reageren
  • vriendelijker te zijn voor zichzelf en anderen
  • beter om te gaan met sombere buien en angstgevoelens

 

 

Meer info over de kindercoach opleiding van MROI  vind je hier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code:

MROI opleidingen en trainingen

Zijpendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

 

E: info@mroi.nl

I : www.mroi.nl