Is werken in de buitenlucht gezond?

Het antwoord is simpel: ja! Er zijn talloze voordelen aan het werken in de buitenlucht, zowel voor onze fysieke als mentale gezondheid. Daarom is het goed om te zien dat steeds meer organisaties buitenopleidingen aanbieden, waarbij deelnemers worden opgeleid om buiten te werken.

 

Laten we eens kijken naar enkele van de voordelen van werken in de buitenlucht:

 

1. Vitamine D Wanneer we buiten werken, worden we blootgesteld aan natuurlijk zonlicht, wat betekent dat we vitamine D opnemen. Vitamine D is een essentiële voedingsstof die ons lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem.

 

2. Frisse lucht Werknemers die buiten werken, ademen in de regel schonere lucht in dan degenen die binnen werken. Dit kan leiden tot een betere longfunctie en minder gezondheidsproblemen.

 

3. Minder stress Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat werken in de buitenlucht kan bijdragen aan een lager stressniveau. Dit komt door het feit dat we worden blootgesteld aan de natuur, wat onze geest kalmeert en ons stressniveau verlaagt.

 

4. Betere focus en creativiteit Door regelmatig buiten te werken, kunnen we ons vermogen om ons te concentreren en creatief te denken vergroten. Dit komt doordat we worden blootgesteld aan nieuwe omgevingen en situaties, wat ons stimuleert om anders te denken en nieuwe oplossingen te vinden.

 

5. Fysieke fitheid Het werken in de buitenlucht kan ook bijdragen aan onze fysieke fitheid. We worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en terreinen, waardoor we ons lichaam op verschillende manieren moeten gebruiken. Dit kan leiden tot een betere algehele fitheid en gezondheid.

 

Al deze voordelen maken het werken in de buitenlucht een aantrekkelijke optie voor veel mensen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat al onze opleidingen hoofdzakelijk in de buiten worden gegeven.  

 

Onze opleidingen bieden deelnemers de kans om de vaardigheden te leren die nodig zijn om in de buitenlucht te werken en een baan te vinden die aansluit bij hun interesses en vaardigheden.

 

Of je nu geïnteresseerd bent in onze Ademhalingsopleiding of onze Wandelcoach opleiding. De natuur is ons kantoor.

 

 Het is dan ook zeker de moeite waard om even bij onze live opleidingen te kijken of er een buitenopleiding  voor jou bij zit.

 

Kortom, buitenwerk is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar biedt ook tal van mogelijkheden om een carrière te beginnen in een boeiende en uitdagende omgeving.

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code:

MROI opleidingen en trainingen

Zijpendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

 

E: info@mroi.nl

I : www.mroi.nl