STAP-budget

STAP-budget voor opleidingen van MROI

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000,- subsidie voor één studie per jaar. Dat betekent dat jij in de meeste gevallen kosteloos kunt studeren bij MROI opleidingen en trainingen. Liggen de kosten van jouw gekozen opleiding hoger, dan ontvang je een factuur van ons voor het resterende bedrag op het moment dat we een goedkeuring hebben van jouw deelname door het UWV. Je zou nog kunnen vragen of je werkgever (of een andere partij) het meerdere (of een deel daarvan) wil bijdragen. 

 

MROI opleidingen en trainingen heeft het officieel erkend keurmerk NRTO en is daarom aangesloten bij het STAP-budget scholingsregister. Wil je een opleiding volgen bij ons via het STAP-budget, laat dit ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we je gelijk mee kunnen nemen in dit proces. De eerstvolgende ronde is op 3 juli 2023

 

Daarna zijn er nieuwe rondes op 4 september en 1 november 2023.

 

Let op! Wacht niet te lang want het aantal STAP-budgetten is per ronde beperkt. Op=op! Lees hieronder meer over je aanmeldingsproces.

 

Ben je al ondernemer of heb je inkomsten uit overig werk?

Als je studiekosten zakelijk zijn, zijn ze nog steeds aftrekbaar en verandert er niets voor je. Dan hoef je geen gebruik te maken van het STAP-budget. Dat is het geval als je de kosten maakt in het belang van je onderneming. Maar de kosten zijn alleen aftrekbaar als je ze maakt om bestaande vakkennis uit te breiden. 

 
Wat is het STAP-budget?

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil je jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren en doorgroeien in je huidige baan? Of ben je juist toe aan een carrièreswitch? Met een cursus of opleiding bij het MROI krijg jij regie over je positie op de arbeidsmarkt. 

 

Met het STAP-budget van de overheid kun jij tot €1.000,- voor één cursus of opleiding per jaar subsidie aanvragen. Dat betekent dat jij bij MROI kunt studeren mét deskundige begeleiding! Zo staat niets jouw ontwikkeling nog in de weg.

 

Het leuke aan de opleidingen van het MROI is dat jij een opleiding krijgt waarna je gelijk een hele business kunt starten.  In al onze opleidingen krijg jij een volledig concept aangereikt waar jij als zelfstandige gelijk mee aan de slag kunt als volledige business of naast je huidige werk. En al onze opleidingen vinden plaats in de buitenlucht. Je gaat gelijk praktisch aan de slag door te voelen, te ervaren en te doen. Niet uren naar een scherm kijken en kennis vergaren, maar gelijk in actie komen om datgene wat je leert goed over te kunnen brengen naar je toekomstige klant. 


Voorwaarden voor de STAP subsidie

Wil je weten of jij in aanmerking komt voor het STAP-budget? Doorloop deze checklist en kom erachter!

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
  • Je start jouw opleiding of cursus direct na goedkeuring van je STAP-budget.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget ontvangen.
  • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.

Ook handig om te weten

  1. Jaarlijks is er binnen de STAP-budget subsidieregeling ruimte voor 200.000 tot 300.000 toekenningen. Daar kun jij er een van zijn! Maar ben er op tijd bij, want op=op.
  2. Je kunt op 5 momenten verdeeld over een kalenderjaar STAP-budget aanvragen. 
  3. Je aanmelding moet minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden voordat jouw studie begint, zijn ingediend. De overheid verwacht dat je een actieve studiehouding hebt. Dit betekent dat je jouw cursus/opleiding binnen de genoemde studieduur voor minimaal 80% doorlopen moet hebben (helemaal afronden is natuurlijk nog beter).
  4. Is jouw opleiding duurder dan €1.000,-? Dan betaal je het verschil zelf nadat jouw STAP-budget is goedgekeurd. Je kunt natuurlijk wel aan je werkgever vragen of deze jouw opleiding wil financieren.

STAP-budget voor opleidingen van MROI

Als één van de grootste opleiders van Nederland op het gebied van mindfulness en bewegen bieden wij STAP-opleidingen.


Stap-budget aanvragen

Per jaar worden er vanuit de overheid 200.000 tot 300.000 STAP-budgetten toegekend. In 2023 zijn deze verdeeld over 5 aanvraagtermijnen. Is het budget van de aanvraagtermijn op? Dan kun je het STAP-budget die periode niet meer aanvragen en moet je je in de volgende termijn opnieuw inschrijven. Loop deze kans niet mis en ben er snel bij. Want op=op!

 

Jouw aanvraag voor het STAP-budget loopt via het UWV (stapuwv.nl). Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd wordt jouw STAP-budget automatisch overgemaakt aan de opleider. Je hoeft deze kosten dus niet zelf voor te schieten!

Als één van de grootste opleiders van Nederland op het gebied van mindfulness en bewegen bieden wij STAP-opleidingen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan. 

 

Volg hieronder de volgende stappen:

 

1. Kies je opleiding

Bekijk snel ons aanbod opleidingen en kies een opleiding die bij jou past! Welke opleiding kies jij?

 

2. Meld je aan

Wil je voor jouw studie bij MROI gebruikmaken van het STAP-budget? Schrijf je in via de inschrijfbutton op deze pagina. Je ontvangt zo spoedig mogelijk per mail een STAP-aanmeldbewijs, welke je nodig hebt voor stap 3.

 

3. Dien je aanvraag in

Dien jouw aanmeld bewijs in via het UWV (https://www.stapuwv.nl/p/voorportaal) om jouw STAP-budget aan te vragen. De volgende aanvraagperiode start op  maandag 3 juli 2023 om 10:00 uur. 

 

4. Check je aanvraag

Je krijgt automatisch bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

 

5. Start jouw studie

Is je aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan hoef jij niks meer door te geven aan MROI, want wij krijgen ook automatisch bericht. We laten jou weten wanneer we jouw inschrijving definitief hebben gemaakt.