Opleiding tot wandelcoach online

Ben je enthousiast over ons concept? Hou je van wandelen? Ben je coach, lifecoach, vitaliteitscoach of wil je graag coach worden?  Dan is deze erkende 2-daagse opleiding tot wandelcoach online volgens de Mindful Run® Methode misschien wel iets voor jou. Je leert in deze opleiding de tools en technieken die wij inzetten tijdens onze wandelcoaching sessies. Je ontvangt tijdens deze opleiding een 6 weeks programma waarin wij uitgaan van 2 uur per sessie.


Opleidingsdata

Data: Locatie  
Maandag 09 t/m dinsdag 10 januari 2023 Online Aanmelden voor deze opleiding

De opleiding liever live volgen? Klik hier.

Informatie over de opleiding

De online opleiding wordt gegeven door Master coaches Martijn Mensink & Dianne Schutmaat.

 

De wandelcoach opleiding van Mindful Run® Nederland is coachen op een vernieuwende en effectieve manier. We wandelen en praten niet alleen, maar doen vooral veel praktische ervaringsoefeningen, waardoor de coachee weer volledig in contact komt met zichzelf!

 

Je leert in deze opleiding de tools en technieken die wij inzetten tijdens onze (wandel)coach sessies. Onze coaching sessies duren 6 weken en we gaan uit van een twee uur durende (wandel)coaching traject per coachmoment. 

 

Deze 2-daagse online opleiding bevat meer dan 25 video's aan lesmateriaal online. Tijdens de opleiding krijg je toegang tot de speciale login pagina met lesmateriaal. Ook na het volgen van de opleiding krijg je toegang tot de video's waar alle oefeningen uitgelegd staan voor zelfstudie.

 

Inhoud van de opleiding

Voor aanvang van de online opleiding ontvang je het wandelcoach handboek per post thuisgestuurd.

 • Dag 1: De individuele coachopleiding start met een online sessie met master coaches Martijn Mensink en of Dianne Schutmaat. Tijdens deze welkom sessie maak je kennis met de oprichters van Mindful Run, hun filosofie en leggen we de eerste oefeningen uit. Na deze online sessie ga je zelfstandig oefenen en kun je de ademhalingstechnieken en NLP techieken direct in de praktijk brengen. De oefeningen kun je alleen oefenen, maar je zou het ook kunnen oefenen met iemand in je omgeving die 'proefpersoon' wil zijn. Na de lunch kom je weer online en kun je de vragen en de opmerkingen die ontstaan  direct bespreken. Vervolgens krijg je theorie en oefeningen voor de middag uitgelegd, die je vervolgens zelfstandig gaat oefenen. Aan het einde van de middag komen we voor de derde keer online om de oefeningen te evalueren. 
 • Dag 2: We hanteren dezelfde structuur als de eerste dag. Tijdens de eerste online sessie gaan we aan de slag met ontspannningsoefeningen die je in de coaching kunt toepassen. In de middag ga je aan de slag met diverse Wandelvormen, Metaforen, Affirmaties. Dit kan je samen met iemand doen, maar zeker ook alleen. Tijdens de online sessies komt ook aan bod hoe je jezelf in de markt kunt zetten en klanten kunt werven.

De coaching opleiding van Mindful Run is een praktijkgerichte opleiding. Het is een opleiding gericht op bewustwording, werken vanuit je hart. De technieken die je zelf gaat ervaren ga je als coach doorgeven aan je coachee. Bewustwording is dan ook de sleutel naar werkelijke vrijheid. 

 

Inhoud van de wandelcoaching

De online opleiding (Wandel) coaching van Mindful Run® Nederland is coachen op een vernieuwende en effectieve manier. We bewegen en praten niet alleen, maar doen vooral veel praktische ervaringsoefeningen, waardoor de coachee weer volledig in contact komt met zichzelf!

 

Het unieke van deze opleiding is dat wij een mix maken van wandelen in de drukke stad met het wandelen in de natuur. Alle technieken zijn gemakkelijk te integreren in de huidige leefstijl.

 

Tijdens dit proces leert de coachee om te gaan met zijn 'probleem' en zorgen we dat de levensenergie weer gaat stromen, waardoor de coachee de kracht krijgt om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen. Tijdens deze unieke 2-daagse opleiding maak je kennis met de coachingsmethode van Mindful Run®. Voor aanvang van deze opleiding ontvang je het zeer uitgebreide handboek met daarin alle technieken en handvatten om het aangeleerde direct in de praktijk te brengen. 

 

De methode richt zich op: wandelvormen, ademhaling, mindfulnesstechnieken en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). 

 

Na het volgen van de opleiding kun je direct starten met het Wandelcoaching concept van Mindful Run.

Je kunt dus een 6 weekse Wandelcoaching aanbieden van 2 uur per sessie.

 

 

Belangrijk: om te melden is dat iedereen die meedoet aan deze speciale online Wandelcoaching opleiding, GRATIS mag meedoen met de 3-daagse Live Wandelcoach opleiding. Je bent zelf verantwoordelijk voor aanmelding. Per opleiding houden we enkele plekken hiervoor vrij. Tevens word je direct na de online 2-daagse toegelaten tot onze besloten community met 340 leden waardoor de opleiding een heel mooi vervolg krijgt.

   

Praktische informatie:

De online opleiding duurt twee dagen van 09:30 uur tot ongeveer 16:30 uur. De opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Na afronding van de opleiding ontvang je een certificaat. Na deze intensieve 2-daagse kun je direct de geleerde technieken toepassen in de praktijk. 

 

Wat is Wandelcoaching met de Mindful Run® coachingsmethode? 

De natuur is ons kantoor. Coaching doen wij dan ook altijd in de natuur met ontspanning en plezier. Je leert mensen weer te voelen, inzicht te geven in gedachtes en gedrag. Je brengt mensen bij de kern, maar doet dit met een hoge fun-factor, waardoor mensen weer in hun kracht komen te staan. Het beroep van coach is authentiek, uitdagend en geeft veel voldoening! Wandelcoaching met de Mindful Run® Methode is coachen vanuit het hart!

 

Na het volgen van de opleiding kun je direct starten met het (wandel)coach concept van Mindful Run®.

Je kunt dan een 6 weekse (wandel)coaching aanbieden van 2 uur per sessie.

 

(Deelnemers aan de online opleiding mogen altijd gratis meedoen aan de live 3 daagse wandelcoach opleiding later in het jaar.)

Vereisten om deel te nemen aan de opleiding

- Je hebt affiniteit met coaching.

- Je bent een buitenmens.

- Je hebt affiniteit met mindfulness.

 

Maximale groepsgrootte:

Per online opleiding worden minimaal 4 en maximaal 10 kandidaten toegelaten. Dit garandeert voldoende aandacht voor iedere kandidaat, zodat het opleidingstraject daadwerkelijk een persoonlijke ontdekkingsreis kan worden.  

Mogelijkheden na de opleiding

Na het volgen van de opleiding heb je de mogelijkheid om opgenomen te worden in onze database van wandelcoaches. 

 

Wat krijg je hiervoor:

 • Vermelding op onze locatiekaart;
 • Persoonlijke pagina op onze website met daarin een link naar je eigen website;
 • Meeliften op de landelijke bekendheid van Mindful Run® Nederland;
 • Mogelijkheid om deel te nemen in de Mindful Run® Community;
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan webinars georganiseerd door Mindful Run® Nederland;
 • 10% korting op georganiseerde bijscholingsdagen voor wandelcoaches;
 • Aansluiten bij de leukste en gezelligste instructeurs- en wandelcoachgroep van Nederland. Je krijgt er ineens meer dan 220 collega's bij. Hiervoor hebben we de werkgroep 'Samen Sterker! ontwikkeld voor kennisdeling, waarin je actief mee kunt participeren als je dat leuk vindt.

Kosten

De 2-daagse wandelcoach opleiding kost 1295 euro* (Deze opleiding is vrijgesteld van B.T.W.).

 

Kosten voor vermelding op onze website zijn nu van €17,95 voor 12,95 per maand*. 

*Normaal 17,95 per maand. Dat is meer dan 20 procent korting. Dit bedrag is exclusief BTW en wordt maandelijks automatisch afgeschreven. Het jaarabonnement is tot wederopzegging en is na het eerste jaar maandelijks opzegbaar. Toelating vindt plaats na volgen van de opleiding.

 

 

*De opleidingen van Mindful Run® Nederland staan geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en voldoen aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

Accreditatie

De wandelcoach opleiding wordt voor 60 nascholingspunten geaccrediteerd door de BGN. Als je lid bent van deze beroepsvereniging dan is het belangrijk om dit bij inschrijving te vermelden.

Voorwaarden en annuleringsregeling (in het kort)

 • Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging van de inschrijving en een factuur.
 • Als volgorde van aanmelding, hanteren wij de datum waarop de betaling ontvangen is. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je daarom aan niet te lang te wachten met het overmaken van het verschuldigde bedrag.
 • Mocht een opleiding/cursus/training niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers, dan word je vooraf op de hoogte gesteld (uiterlijk 1 week voor de opleidingsdatum). De opleidingsdatum wordt in een geval als deze verzet.
 • MROI hanteert de annuleringstermijnen van het NRTO zoals in de algemene opleidingsvoorwaarden omschreven.
 • Klik hier voor de volledige omschrijving van de algemene opleidingsvoorwaarden.

Aanmelden

Mindful Run® Nederland bestaat vanaf 2014 en heeft al meer dan 1000 mensen opgeleid. Wil jij ook leren werken vanuit je hart? Dan kun jij je aanmelden voor deze unieke opleiding door onderstaand formulier in te vullen.  

Onze opleidingsaanbieders: