Training vitaal Leiderschap

Voor leiders die van beweging houden!

Een sterke leider moet in deze maatschappij sterk staan als persoon. Een persoonlijkheid die oprecht is en dicht bij zichzelf blijft. Maar hoe doe je dat? In deze training leer je wat jouw persoonlijke stijl van leidinggeven is. Je ontdekt jezelf tijdens deze training en wat jou beweegt. Je krijgt nieuwe inzichten en ontwikkelt jezelf als een sterke en authentieke leider.  

Positioneer jezelf als vitaal leider

Een goede leider is een vitaal leider en zorgt ervoor dat zijn/haar medewerkers maximaal gemotiveerd aan de slag gaan en daarmee optimaal presteren. Gemotiveerde medewerkers komen zelf in beweging, zonder ze achter hun broek aan te hoeven zitten, ze te verleiden met een beloning of ze te controleren. Motivatie stuurt gedrag en zet mensen in beweging. 

 

Wil je investeren in jouw eigen vitaal leiderschap? Dan is deze training zeker iets voor jou! 

Uniek programma in de buitenlucht

Wij doen het net even anders dan andere leiderschapstrainingen, want wij weten uit ervaring dat je sneller leert door buiten te zijn in een informele setting. Door onze praktische tools en technieken krijgen je leiderschapskills een versnelde boost. Na deze training kun je het geleerde gelijk toepassen in de praktijk. 

 

En er is meer wat onze training anders maakt. Deze training combineert theoretische kennis met oefeningen uit de mindfulness. Dat maakt het niet zweverig, maar juist met 2 voeten op de grond lekker concreet. Je leert hoe je kunt groeien in leiderschap door te doen. 

 

Dat ‘doen’ komt ook weer terug na afloop van de training, want dan ga je aan de slag met de implementatie van je leiderschapskwaliteiten. Om je hierin daadwerkelijk te ondersteunen, bieden we twee 1-op-1 coachsessies aan voor effectieve implementatie.

Opleidingsdata

Data: Locatie  Aanmelden

Nieuwe data volgen

Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

Informatie over de training

De opleiding wordt gegeven door Ingrid Prent en Ingrid Dirks.

 

Deze training is gebaseerd op de MR-methode waarin de unieke combinatie van mindfulness en oefeningen buiten inzicht geven in jouw leiderschapsstijl en ontwikkelmogelijkheden. 

 

Als leidinggevende is het belangrijk dat je open staat voor je medewerkers en uit iedere medewerker het maximale potentieel kunt halen. Aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel, is hiervoor een basisvoorwaarde. In deze training ontdek je je eigen saboteurs en leer je hoe je mindfulness kunt toepassen om het maximale uit jezelf en je medewerkers te halen als vitaal leider.

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Vitaal Leiderschap laat je kennis maken met jezelf en hoe mindful jij in het leven staat. De training leert jou kritisch te luisteren naar je lichaam en geest. Jij wordt je bewust van je gedachten én de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te zijn maak je je hoofd leeg en heb je ruimte voor alles wat zich aandient. 

 

Ademhalingstechnieken toepassen haalt het maximale rendement uit je ademhaling. Vaak ademen we verkeerd, waardoor je te veel energie verbruikt. Binnen vitaal Leiderschap zien we uit welke effecten een gezonde ademhaling heeft op wat jij uitstraalt als leider. In deze training komt de link tussen vitaliteit, ervaren van stress en ademhaling uitgebreid aan bod.

 

De combinatie van buiten bewegen met oefeningen die gaan over communicatie, bewustwording, vertragen, ademhaling, focus, concentratie, loslaten en vertrouwen, geven inhoud aan het zijn van een vitaal leider. Ervaar je autonomie, voel de verbinding en laat je competenties zien. 

 

Ons programma bestaat uit 4 dagdelen in groepsverband (maximaal 8 deelnemers), aangevuld met twee 1-op-1 coachsessies per deelnemer voor succesvolle implementatie. De deelnemers leggen aan het eind van de opleidingsdagen een praktisch examen af.

 

De opleiding wordt gegeven op onze locatie in Arnhem. Wij plannen samen met jou de individuele sessies tijdens deze training.

Unique selling points Vitaal leiderschap

Inhoud van de training

DAGDEEL 1

Bewustwording van je (non) verbale communicatie en leiderschapsstijl.

• Word je bewust van hoe jouw communicatie en gedrag overkomt op anderen.

• Herken je eigen denk- en gedragspatronen

 

DAGDEEL 2 

Stressfactoren en het effect hiervan op je leiderschap.

• Word je bewust welk effect ademhaling heeft op jouw autonome zenuwstelsel

• Hoe blijf je dichtbij jezelf en sta je stevig als leider.

• Hoe ga je om met weerstand.

 

DAGDEEL 3 

Hoe meer focus en concentratie je effectiviteit als vitaal leider kan vergroten.

• Hoe kun je vertragen in deze hectische maatschappij en daardoor meer resultaat behalen.

• De controle loslaten en leren vertrouwen

• Leer vertrouwen op jezelf

 

DAGDEEL 4 

Vitaal leiderschapsplan: de vertaalslag van theorie naar de praktijk.

• Bundel je inzichten van de eerste 3 dagdelen

• Wie ben jij en wat maakt jou authentiek?

• Weet welke vervolgstappen jij wil maken

• Stel een actieplan op.

 

DAGDEEL 5 en 6

Individuele coachingssessie 

Vereisten om deel te nemen aan de training

• Deze training is voor leidinggevenden of als je de ambitie hebt om door te groeien naar een leidinggevende functie. 

• Je bent toe aan een volgende stap in je carrière.

• Je zoekt verdieping en wil jezelf ontwikkelen.

• Je gelooft in de kracht van mindfulness, in beweging zijn en authenticiteit als basis van sterk en stabiel leiderschap.

Certificering

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een certificaat van deelname. 

Maximale groepsgrootte:

Per opleiding gaan we uit van minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers. Dit garandeert voldoende aandacht voor iedere kandidaat, zodat de training daadwerkelijk een persoonlijke ontdekkingsreis kan worden om je arbeidsmarktpositie te versterken. 

Kosten

De kosten voor de training Vitaal leiderschap bestaande uit 4 dagdelen en 2 individuele coaching sessies zijn 1695 euro. (Deze training is vrijgesteld van B.T.W.). 

 

Voorwaarden en annuleringsregeling (in het kort)

  • Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging van de inschrijving en een factuur.
  • Als volgorde van aanmelding, hanteren wij de datum waarop de betaling ontvangen is. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je daarom aan niet te lang te wachten met het overmaken van het verschuldigde bedrag.
  • Mocht een opleiding/cursus/training niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers, dan word je vooraf op de hoogte gesteld (uiterlijk 1 week voor de opleidingsdatum). De opleidingsdatum wordt in een geval als deze verzet.
  • MROI hanteert de annuleringstermijnen van het NRTO zoals in de algemene opleidingsvoorwaarden omschreven.
  • Klik hier voor de volledige omschrijving van de algemene opleidingsvoorwaarden.

Aanmelden

MROI opleidingen en trainingen bestaat vanaf 2014 en heeft al meer dan 1500 mensen opgeleid. Onze opleidingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9! Meld je aan voor deze unieke opleiding door onderstaand formulier in te vullen. 

 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code:

MROI opleidingen en trainingen

Zijpendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

 

E: info@mroi.nl

I : www.mroi.nl