Training Vitaal Leiderschap - The Mindful Way

Voor leiders die van beweging houden!


Wil jij graag leidinggeven vanuit je hart, maar wel succesvol en effectief? Wil jij ontdekken waar jouw kernkwaliteiten liggen en welke leiderschapsstijl bij jou past? Lijkt het je interessant om dit te doen met een training die je echt in beweging krijgt? En waar je niet in een zaaltje zit waar jouw energie leegloopt, maar waar je 90% van de tijd buiten bent! Dat maakt deze training uniek. Je gaat niet kijken en luisteren, maar echt aan de slag met praktische oefeningen die jou gelijk inzicht geven en vooral ook heel veel energie, zodat je gelijk na de training het geleerde in de praktijk kunt brengen. 

En er is meer wat onze training anders maakt. Deze training combineert theoretische kennis met oefeningen uit de mindfulness. Dat maakt het niet zweverig, maar met 2 voeten op de grond juist lekker concreet. Je leert hoe je kunt groeien in Vitaal Leiderschap door te DOEN.

 

Dat ‘doen’ komt ook weer terug na afloop van de training, want dan ga je aan de slag met de implementatie van Vitaal Leiderschap. Om je hierin daadwerkelijk te ondersteunen, bieden we twee 1-op-1 coachsessies aan voor effectieve implementatie.

Vitaal leiderschap, the Mindful Way!

 

Een vitaal leider zorgt ervoor dat zijn/haar medewerkers maximaal gemotiveerd aan de slag te gaan en daarmee optimaal presteren. Gemotiveerde medewerkers komen zelf in beweging, zonder ze achter hun broek aan te hoeven zitten, ze te verleiden met een beloning of ze te controleren. Motivatie stuurt gedrag en zet mensen in beweging. 

 

Wil jij ontdekken of jij een leider op basis van macht of gezag bent? Ben je nieuwsgierig naar je eigen motivatie? Wil je investeren in jouw eigen vitaal leiderschap? Dan is deze training Vitaal Leiderschap – The Mindful Way – zeker iets voor jou! Ervaar zelf hoeveel autonomie je hebt in je rol als leidinggevende, hoe verbonden je bent met jezelf en met de ander, en hoe jouw competenties voldoende worden herkent, erkent én ingezet. 

Opleidingsdata

Data: Locatie  Aanmelden

05 en 06 juli 2023 (de training in groepsverband)

18 juli en 6 september 2023 (twee individuele coachingssessies) 

Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

19 en 20 sept 2023 (de training in groepsverband)

03 okt en 17 oktober 2023 (twee individuele coachingssessies) 

Arnhem Aanmelden voor deze opleiding

Informatie over de training

De opleiding wordt gegeven door Ingrid Prent en Ingrid Dirks.

 

Deze training is gebaseerd op de MR-methode waarin de unieke combinatie van mindfulness, ademhaling en bewegen leiden tot een vitaler leven. 

 

Als leidinggevende is het belangrijk dat je open staat voor je medewerkers en uit iedere medewerker het maximale potentieel kunt halen. Aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel, is hiervoor een basisvoorwaarde. In deze training ontdek je je eigen saboteurs en leer je hoe je mindfulness kunt toepassen om het maximale uit jezelf en je medewerkers te halen als vitaal leider.

 

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Vitaal Leiderschap – the mindful way – laat je kennis maken met jezelf en hoe mindful jij in het leven staat. De training leert jou kritisch te luisteren naar je lichaam en geest. Jij wordt je bewust van je gedachten én de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te zijn maak je je hoofd leeg en heb je ruimte voor alles wat zich aandient. 

 

Ademhalingstechnieken toepassen haalt het maximale rendement uit je ademhaling. Vaak ademen we verkeerd, waardoor je te veel energie verbruikt. Binnen Vitaal Leiderschap – the mindful way leggen we uit welke effecten een gezonde ademhaling heeft. In deze training komt de link tussen vitaliteit, stress en ademhaling uitgebreid aan bod.

 

De combinatie van buiten bewegen met oefeningen die gaan over communicatie, bewustwording, vertragen, ademhaling, focus, concentratie, loslaten en vertrouwen, geven inhoud aan het zijn van een vitaal leider. Ervaar je autonomie, voel de verbinding en laat je competenties zien… dát is Vitaal Leiderschap – the mindful way!

 

Ons programma bestaat uit twee opleidingsdagen in groepsverband (maximaal 8 deelnemers), aangevuld met twee 1-op-1 coachsessies per deelnemer voor succesvolle implementatie. De deelnemers leggen aan het eind van de opleidingsdagen een praktisch examen af.

 

De opleiding wordt gegeven op onze locatie in Arnhem. Wij plannen samen met jou de individuele sessies tijdens deze training.

Unique selling points Vitaal leiderschap

Return of investment Training Vitaal Leiderschap

Verhelderend - Je krijgt inzichten over eigen vitaliteit in je rol als leidinggevende en waar er ruimte is voor verbetering.

 

Vernieuwend - Je krijgt de tools in handen waarmee je de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van jouw team/werknemers naar een hoger niveau kunt tillen.

 

Verbindend - Je kunt een veilig klimaat scheppen waarin je werknemers kunt begeleiden en inspireren om stappen te nemen voor verbetering van vitaliteit.

 

Vereisten om deel te nemen aan de training

Onze training is geschikt voor leidinggevenden & managers die leiding (willen) geven op basis van autonomie, verbinding en competenties, gebaseerd op de zelfbeschikkingstheorie én die dit willen combineren met de vrijheid van buiten zijn in beweging! Maar ook als je wil doorgroeien naar een leidinggevende functie sluit deze opleiding goed aan om je te ontwikkelen tot een ware Vitaal Leider. 

Certificering

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een certificaat van deelname. 

Maximale groepsgrootte:

Per opleiding gaan we uit van minimaal 6  en maximaal 8 deelnemers. Dit garandeert voldoende aandacht voor iedere kandidaat, zodat de training daadwerkelijk een persoonlijke ontdekkingsreis kan worden om je arbeidsmarktpositie te versterken. 

 

STAP budget: aangezien wij niet van tevoren weten hoeveel deelnemers wij toegewezen krijgen vanuit het STAP budget kan het zijn dat de opleidingsdatum vol zit en je doorgeschoven wordt naar een volgende datum. Toelating tot deze opleiding gaat op basis van inschrijvingsdatum. Hoe eerder je inschrijft hoe groter de kans dat het lukt om jou deel te laten nemen op de datum van jouw voorkeur. 

Kosten

 De 2-daagse Training Vitaal leiderschap - The Mindful Way met 2 individuele coaching sessies zijn 1695 euro.

(Deze training is vrijgesteld van B.T.W.). Maak je gebruik van het STAP-budget dan verrekenen we deze 1000 euro met de factuur.

Voorwaarden en annuleringsregeling (in het kort)

  • Je ontvangt van ons een mail ter bevestiging van de inschrijving en een factuur.
  • Als volgorde van aanmelding, hanteren wij de datum waarop de betaling ontvangen is. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij je daarom aan niet te lang te wachten met het overmaken van het verschuldigde bedrag.
  • Mocht een opleiding/cursus/training niet doorgaan wegens onvoldoende deelnemers, dan word je vooraf op de hoogte gesteld (uiterlijk 1 week voor de opleidingsdatum). De opleidingsdatum wordt in een geval als deze verzet.
  • MROI hanteert de annuleringstermijnen van het NRTO zoals in de algemene opleidingsvoorwaarden omschreven.
  • Klik hier voor de volledige omschrijving van de algemene opleidingsvoorwaarden.

Aanmelden

MROI opleidingen en trainingen bestaat vanaf 2014 en heeft al meer dan 1500 mensen opgeleid. Onze opleidingen worden gemiddeld beoordeeld met een 9! Meld je aan voor deze unieke opleiding door onderstaand formulier in te vullen. 

Wil je je STAP-budget gebruiken voor deze opleiding, meld je dan aan via het speciale aanmeldformulier voor het STAP-budget

 

Onze opleidingsaanbieders:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code: