Niets doen is een bijzonder nuttige en aangename tijdsbesteding, ook al hebben je opvoeders je gezegd dat rust roest.

Rust maar even uit en lees dit blog voor meer balans in je leven.

In deze moderne wereld, waar snelheid en productiviteit hoog in het vaandel staan, lijkt het een ware uitdaging te zijn om het rustig aan te doen. Waar komt die onophoudelijke drang naar constante activiteit vandaan en waarom is het voor mensen zo moeilijk is om de rem in te trappen en te genieten van rustige momenten. Van jongs af aan worden we vaak geprogrammeerd om waarde te hechten aan productiviteit. Prestaties op school, carrièrevooruitgang en het constant streven naar doelen worden vaak gezien als maatstaven voor succes. Hierdoor ontstaat een cultuur waarin het moeilijk is om het belang van rust en ontspanning te erkennen.

De constante stroom van sociale media en vergelijking met anderen leidt tot een angst om achter te blijven. We zien voortdurend de schijnbaar glorieuze levens van anderen en voelen de druk om ook voortdurend bezig te zijn. Dit creëert een vicieuze cirkel waarin rust gelijkstaat aan het missen van kansen.

De voortdurende blootstelling aan technologische prikkels, zoals smartphones en sociale media, draagt bij aan een constante staat van alertheid. Hierdoor wordt het moeilijk om de geest te kalmeren en echt te ontspannen. De angst om iets te missen wanneer we offline zijn, maakt het lastig om de noodzakelijke pauzes te nemen.

Veel mensen leggen zichzelf onrealistische verwachtingen op. Het idee dat we altijd meer moeten doen, beter moeten presteren en constant moeten groeien, zorgt ervoor dat we moeilijk ‘nee’ kunnen zeggen tegen nieuwe verplichtingen. Dit gebrek aan grenzen verhindert ons om rust te nemen.

In een maatschappij die vaak de nadruk legt op actie en vooruitgang, wordt het belang van rust en reflectie soms over het hoofd gezien. Het idee dat ‘nietsdoen’ waardevol kan zijn voor onze geestelijke gezondheid wordt niet altijd erkend, waardoor mensen terughoudend zijn om rustig aan te doen.

Hoewel de uitdagingen om rustig aan te doen reëel zijn, is het essentieel om de voordelen van ontspanning te erkennen. Het nemen van pauzes verbetert de mentale gezondheid, verhoogt de creativiteit en bevordert een gezondere werk-privébalans. Het is een kunst om de balans te vinden tussen actie en rust, maar het is een kunst die de moeite waard is om te beheersen.

In een wereld die altijd in beweging lijkt te zijn, is het cruciaal om momenten van rust te omarmen. Het vermogen om het rustig aan te doen is geen teken van zwakte, maar eerder een kracht die ons in staat stelt om meer te genieten van het leven en veerkrachtiger te zijn in het aangezicht van de constante stroom van het dagelijkse bestaan.

Nietsdoen is een bijzonder nuttige en aangename tijdsbesteding, ook al hebben je opvoeders je gezegd dat rust roest.

Rust maar even uit!

MROI opleidingen en trainingen voor meer meer rust en balans in je leven. Ben je benieuwd naar 1 van onze unieke opleidingen voor meer balans in je leven klik dan hier.

Leo 712
Leo 712
2024-01-30
Een inspirerende opleiding, waarbij bewustwording, gaan voelen en in het hier en nu zijn, op een enthousiaste manier worden weergegeven. Uit het hoofd, in het lijf. Mindful en beweging komen samen tijdens laagdrempelige speloefeningen, waarbij tegelijkertijd veel plezier beleefd wordt.
Ivonne Pappot
Ivonne Pappot
2023-12-20
Dank Martijn voor de inspirerende opleidingsdagen! Ik heb volop energie opgedaan om het nieuwe jaar aan de slag te gaan als mindful walk instructeur!
Femke Doornbos
Femke Doornbos
2023-12-14
Fijne praktische opleiding wandelcoaching met een beetje kennis, maar vooral veel ervaren, voelen en doen. Ook de combinatie mindfulness, bewegen en ademhalen sprak me aan. Een aanrader!
Evelyn Van De Goor
Evelyn Van De Goor
2023-12-14
Een leuke, leerzame en ontspannen opleiding waarbij mooie handvatten gegeven worden. Martijn en Dianne werken echt vanuit het hart.
Astrid Mensink
Astrid Mensink
2023-12-14
Wat een waardevolle opleiding! Persoonlijk en vol passie gegeven door Martijn en Dianne. En wat een mooie plekken (Sonsbeekpark) om te oefenen. Ook de lunches waren top! En heerlijke Twentse nuchterheid. Aanrader!!!
Anja van Dijk
Anja van Dijk
2023-12-14
Erg goede en complete opleiding. Ook heel praktisch waardoor je na de opleiding meteen kan starten. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en raad het iedereen aan!
Marlene Rijneveld
Marlene Rijneveld
2023-12-14
Door de diverse opleidingen ben ik zelf aan de slag als PowerWalk en Mindful Walk instructeur en wandelcoach. De tools worden je duidelijk uitgelegd en aangereikt, heerlijk om een combinatie van binnen voor wat theorie maar praktijk oefeningen direct in de buitenlucht te kunnen uitoefenen. Vanuit je hart coachen. Daarnaast zijn er altijd nog dagen waar je extra bijv je bedrijf kan boosten.
Ronald M
Ronald M
2023-12-11
Ik heb Martijn ervaren als een kundige opleider, die op een moderne wijze zijn trainingen geeft. Niet vanuit de schoolbanken, maar vanuit de praktijk. Martijn motiveert en enthousiasmeert op een speelse wijze en daardoor wordt het leren leuk! Fijne dagen gehad met een super groep! Veel wandelplezier toegwenst. Ronald Munneke Eigenaar Let's Work It Out!

Meer nieuws

Alle blogs