Mindfulness & bewegen

Een bewuste ademhaling is het pad naar een dieper bewustzijn en helderder denken. Met Mindfulness besteed je veel aandacht aan de ademhaling. Tijdens bewegen is een juiste ademhaling van groot belang. Een rustige ademhaling houdt je tempo soepel en stabiel. De juiste ademhaling verbind je geest met je lichaam om te voorzien van de juiste levensenergie.

Een bewuste ademhaling is het pad naar een dieper bewustzijn en helderder denken. Met Mindfulness besteed je veel aandacht aan de ademhaling. Met Mindfulness en bewegen is een juiste ademhaling van groot belang. Een rustige ademhaling houdt je tempo soepel en stabiel. De juiste ademhaling verbind je geest met je lichaam om te voorzien van de juiste levensenergie.

Mindfulness is de sleutel tot het hier en nu. Waar je aandacht is, daar ben je.

Het is absoluut mogelijk om al je aandacht te richten op het huidige moment. Tijdens Mindfulness en Bewegen kun je makkelijk in het moment aanwezig zijn, oftewel “Zijn”. Los van alle gedachten zowel negatief als positief. Het is niet iets unieks, het is eigenlijk je natuurlijke staat van “Zijn”.

Gedachten staan vaak in de weg

Je gedachten staan vaak in de weg om deze staat te bereiken. De beste atleten van de wereld doen het regelmatig om even te “Zijn”, het resulteert vaak in nog betere prestaties. “Zijn” zorgt ervoor dat je goed kunt presteren en goed kunt ontspannen op belangrijke momenten.

Mindfulness en Bewegen

Mindfulness technieken kun je net als hardlopen trainen. Of je nu een beginner bent of een gevorderde hardloper, je kunt jezelf iedere keer overtreffen. Wil je meer weten over Mindfulness en Bewegen bezoek dan onze website www.mindfulrun.nl eens.

Hoe train je mindfulness & Bewegen?

Een mindfulnesstechniek training kan zijn een bodyscan oefening. Ga met je aandacht naar specifieke gebieden in je lichaam zoals je handen, voeten, benen, etc. Door dit te doen zul je merken dat er sensaties in je lichaam aanwezig zijn. Je kunt regelmatig je hele lichaam scannen van top tot teen in iedere situatie. Probeer maar!

Een andere oefening kan zijn een ademhalingsoefening. Omgeef je in een comfortabele omgeving en richt je je alleen op je ademhaling, probeer heel rustig zonder een adempauze te ademen. Verschillende gedachten kunnen voorbijkomen om je af te leiden maar probeer gewoon de focus te houden op je ademhaling.

Door het trainen van Mindfulness en Bewegen met bovenstaande oefeningen kun je mindfulness verhogen. Ideaal voor een situatie wanneer je het nodig hebt tijdens bijvoorbeeld een belangrijk moment. Hoe meer je dit traint. Hoe beter je hierin wordt, des te meer resultaat je gaat krijgen.

Waarom Mindfulness technieken en bewegen zo goed samengaan

1. Je kan beter omgaan met stressvolle situaties, zoals wedstrijd druk

2. Je zelfvertrouwen neemt toe

3. Je piekert minder, waardoor je meer ontspannen door het leven gaat.

4. Je geniet meer van het hier en nu.

5. Je gaat dingen minder op de automatische piloot doen en wordt je hier bewuster van.

6. Je kan je beter concentreren op belangrijke taken, minder afleiding en meer focus.

7. Vergroting van de creativiteit doordat de automatische piloot uit is

8. Je uithoudingsvermogen wordt vergroot omdat je effectiever leert ademen

Mindful Run

Met een Mindful Run cursus train je dus mindfulness technieken die geschikt zijn in combinatie met bewegen. Een unieke combinatie met heel veel positieve resultaten. 

Ben je geïnteresseerd in deze combinatie om dit zelf te geven? Kijk dan eens bij onze opleidingen.

Martijn Mensink

Eigenaar MROI Opleidingen en Trainingen

Founder Mindful Run Nederland

Leo 712
Leo 712
2024-01-30
Een inspirerende opleiding, waarbij bewustwording, gaan voelen en in het hier en nu zijn, op een enthousiaste manier worden weergegeven. Uit het hoofd, in het lijf. Mindful en beweging komen samen tijdens laagdrempelige speloefeningen, waarbij tegelijkertijd veel plezier beleefd wordt.
Ivonne Pappot
Ivonne Pappot
2023-12-20
Dank Martijn voor de inspirerende opleidingsdagen! Ik heb volop energie opgedaan om het nieuwe jaar aan de slag te gaan als mindful walk instructeur!
Femke Doornbos
Femke Doornbos
2023-12-14
Fijne praktische opleiding wandelcoaching met een beetje kennis, maar vooral veel ervaren, voelen en doen. Ook de combinatie mindfulness, bewegen en ademhalen sprak me aan. Een aanrader!
Evelyn Van De Goor
Evelyn Van De Goor
2023-12-14
Een leuke, leerzame en ontspannen opleiding waarbij mooie handvatten gegeven worden. Martijn en Dianne werken echt vanuit het hart.
Astrid Mensink
Astrid Mensink
2023-12-14
Wat een waardevolle opleiding! Persoonlijk en vol passie gegeven door Martijn en Dianne. En wat een mooie plekken (Sonsbeekpark) om te oefenen. Ook de lunches waren top! En heerlijke Twentse nuchterheid. Aanrader!!!
Anja van Dijk
Anja van Dijk
2023-12-14
Erg goede en complete opleiding. Ook heel praktisch waardoor je na de opleiding meteen kan starten. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en raad het iedereen aan!
Marlene Rijneveld
Marlene Rijneveld
2023-12-14
Door de diverse opleidingen ben ik zelf aan de slag als PowerWalk en Mindful Walk instructeur en wandelcoach. De tools worden je duidelijk uitgelegd en aangereikt, heerlijk om een combinatie van binnen voor wat theorie maar praktijk oefeningen direct in de buitenlucht te kunnen uitoefenen. Vanuit je hart coachen. Daarnaast zijn er altijd nog dagen waar je extra bijv je bedrijf kan boosten.
Ronald M
Ronald M
2023-12-11
Ik heb Martijn ervaren als een kundige opleider, die op een moderne wijze zijn trainingen geeft. Niet vanuit de schoolbanken, maar vanuit de praktijk. Martijn motiveert en enthousiasmeert op een speelse wijze en daardoor wordt het leren leuk! Fijne dagen gehad met een super groep! Veel wandelplezier toegwenst. Ronald Munneke Eigenaar Let's Work It Out!

Meer nieuws

Alle blogs