Bewustwording is de eerste stap voor gedragsverandering.

Verandering begint van binnenuit. Voordat we de wereld om ons heen kunnen veranderen, moeten we eerst onze eigen geest trainen. Of het nu gaat om het verbeteren van onze gezondheid, het bereiken van professionele doelen, of het versterken van persoonlijke relaties, het begint allemaal met de kracht van onze gedachten.

Verandering begint van binnenuit. Voordat we de wereld om ons heen kunnen veranderen, moeten we eerst bewustzijn. Of het nu gaat om het verbeteren van onze gezondheid, het bereiken van professionele doelen, of het versterken van persoonlijke relaties, het begint allemaal met de kracht van onze gedachten.

De Kracht van de Geest:

Onze gedachten hebben een enorme invloed op ons leven. Ze bepalen onze overtuigingen, onze emoties en uiteindelijk ons gedrag. Wanneer we negatieve gedachten koesteren, kunnen deze ons tegenhouden en ons belemmeren om onze doelen te bereiken. Maar wanneer we onze geest trainen om positiever en veerkrachtiger te zijn, kunnen we onze eigen kracht ontgrendelen en echte verandering teweegbrengen.

Het Trainen van de Geest:

Net zoals we ons lichaam trainen in de sportschool, kunnen we ook onze geest trainen door middel van verschillende technieken en oefeningen. Mindfulness, meditatie, visualisatie en affirmaties zijn slechts enkele van de vele tools die we kunnen gebruiken om onze geest te versterken en onze innerlijke kracht te vergroten. Door regelmatig te oefenen en bewustzijn te cultiveren, kunnen we onze gedachten herprogrammeren en positieve veranderingen in gang zetten.

Het trainen van bewustzijn met een Mindful Run of Mindful Walk?

Mindful Run en Mindful Walk zijn unieke benaderingen van bewegen en mindfulness, waarbij de focus ligt op het verbinden van lichaam en geest tijdens het wandelen of hardlopen. Deze praktijken combineren mindfulness, ademhalingstechnieken en beweging om een diep gevoel van rust, focus en welzijn te bevorderen. Ze bieden een holistische benadering van fitness, waarbij zowel fysieke als mentale gezondheid centraal staan.

Voordelen van Mindful Run en Mindful Walk voor de Geest:

Stressvermindering: Door bewust te zijn van je ademhaling en je lichaam tijdens het bewegen, kun je stress verminderen en een gevoel van kalmte bevorderen.

Verbeterde Concentratie: Mindful Run en Mindful Walk helpen je om je aandacht te richten en je concentratievermogen te vergroten, wat voordelen kan opleveren in alle aspecten van je leven.

Emotioneel Welzijn: Deze praktijken kunnen je helpen om emotionele balans te vinden en beter om te gaan met negatieve emoties zoals angst en somberheid.

Verhoogde Veerkracht: Door regelmatig te oefenen met mindfulness en beweging kun je je veerkracht vergroten en beter omgaan met uitdagingen en tegenslagen.

Onze unieke en bewezen methode (zie alle ervaringen), De MFR-methode helpt je om meer bewust te worden van je gedachten, gevoelens en gewaarwordingen, wat kan leiden tot een dieper begrip van jezelf en anderen.

Hoe train je bewustwording met de MFR-Methode:

Focus op de Ademhaling: Let tijdens het bewegen op je ademhaling en probeer deze langzaam en diep te maken. Dit helpt om je geest te kalmeren en je te verbinden met het huidige moment.

Bewuste Aanwezigheid: Richt je aandacht op je lichaam en de sensaties die je ervaart tijdens het bewegen. Merk op hoe je voeten de grond raken, hoe je spieren zich samentrekken en ontspannen, en hoe je ademhaling stroomt.

Laat Gedachten Los: Als je merkt dat je gedachten afdwalen, breng dan vriendelijk je aandacht terug naar je ademhaling en je lichaam. Laat oordelen en kritiek los en omarm een houding van acceptatie en vriendelijkheid.

Onze Opleidingen:

Bij het Mindful Run Opleidings Instituut (MROI Opleidingen en Trainingen) bieden we opleidingen op HBO werk- en denkniveau aan voor iedere professional die werkzaam is op het gebied van zorg en leefstijl. Of je nu een diëtist, leefstijlcoach, fysiotherapeut, praktijkondersteuner of een andere professional bent die cliënten begeleidt bij gedragsverandering, onze opleidingen zijn ontworpen om je te voorzien van de kennis, vaardigheden en tools die je nodig hebt om echte impact te maken. Door te leren hoe je mindfulness, ademhaling en beweging kunt integreren in je begeleiding, kun je cliënten helpen om hun geest te trainen en positieve veranderingen te omarmen.

Train Your Mind and the Body Will Follow.

Verandering begint van binnenuit, en het trainen van je geest is de sleutel tot succes. Onze opleidingen bieden de perfecte gelegenheid om je geestelijke kracht te versterken en je vaardigheden als professional te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, professionele ontwikkeling, of beide, onze opleidingen zijn er voor jou.

Neem de eerste stap naar een betere toekomst en meld je vandaag nog aan!

Zonder bewustwording is het kansloos om een gedragsverandering te ondergaan.


“Train Your Mind and the Body Will Follow..”

— Martijn Mensink, Founder Mindful Run

Leo 712
Leo 712
2024-01-30
Een inspirerende opleiding, waarbij bewustwording, gaan voelen en in het hier en nu zijn, op een enthousiaste manier worden weergegeven. Uit het hoofd, in het lijf. Mindful en beweging komen samen tijdens laagdrempelige speloefeningen, waarbij tegelijkertijd veel plezier beleefd wordt.
Ivonne Pappot
Ivonne Pappot
2023-12-20
Dank Martijn voor de inspirerende opleidingsdagen! Ik heb volop energie opgedaan om het nieuwe jaar aan de slag te gaan als mindful walk instructeur!
Femke Doornbos
Femke Doornbos
2023-12-14
Fijne praktische opleiding wandelcoaching met een beetje kennis, maar vooral veel ervaren, voelen en doen. Ook de combinatie mindfulness, bewegen en ademhalen sprak me aan. Een aanrader!
Evelyn Van De Goor
Evelyn Van De Goor
2023-12-14
Een leuke, leerzame en ontspannen opleiding waarbij mooie handvatten gegeven worden. Martijn en Dianne werken echt vanuit het hart.
Astrid Mensink
Astrid Mensink
2023-12-14
Wat een waardevolle opleiding! Persoonlijk en vol passie gegeven door Martijn en Dianne. En wat een mooie plekken (Sonsbeekpark) om te oefenen. Ook de lunches waren top! En heerlijke Twentse nuchterheid. Aanrader!!!
Anja van Dijk
Anja van Dijk
2023-12-14
Erg goede en complete opleiding. Ook heel praktisch waardoor je na de opleiding meteen kan starten. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en raad het iedereen aan!
Marlene Rijneveld
Marlene Rijneveld
2023-12-14
Door de diverse opleidingen ben ik zelf aan de slag als PowerWalk en Mindful Walk instructeur en wandelcoach. De tools worden je duidelijk uitgelegd en aangereikt, heerlijk om een combinatie van binnen voor wat theorie maar praktijk oefeningen direct in de buitenlucht te kunnen uitoefenen. Vanuit je hart coachen. Daarnaast zijn er altijd nog dagen waar je extra bijv je bedrijf kan boosten.
Ronald M
Ronald M
2023-12-11
Ik heb Martijn ervaren als een kundige opleider, die op een moderne wijze zijn trainingen geeft. Niet vanuit de schoolbanken, maar vanuit de praktijk. Martijn motiveert en enthousiasmeert op een speelse wijze en daardoor wordt het leren leuk! Fijne dagen gehad met een super groep! Veel wandelplezier toegwenst. Ronald Munneke Eigenaar Let's Work It Out!

Meer nieuws

Alle blogs