Ademhaling

De voordelen van een goede ademhaling op een rijtje!
Een goede ademhaling zorgt voor een goede saturatie in je lichaam. Je saturatie blijft tussen de 96% en 100%. Je energie toevoer blijft dus goed.

Verkeerd ademen!
Verkeerd ademen! Wist jij dat 80% van de westerse bevolking te veel ademt? Wist jij dat diverse processen in het lichaam verstoord worden door een verkeerde ademhaling? Wist jij dat mensen ziek kunnen van een verkeerde ademhaling?

De Ademhalingstest
Dr. Buteyko heeft een eenvoudige medische test ontwikkeld waarmee je kan bepalen of je te veel ademt: de Controle Pauze Test of kortweg CP-Test.

Wat is een normale ademhalingsfrequentie?
Welke ademhaling per minuut heb jij? Heb jij een normale normale ademfrequentie? Of adem jij te veel?

Adem in..... Adem uit......Wist je dat......?
We gemiddeld 12-14 keer per minuut ademen wanneer we wakker zijn en 6-8 keer als we slapen. En dat wij gemiddeld zo'n 21.600 keer per dag ademhalen.

Hoe adem jij?
Hoe moet ik nu ademhalen? Een vraag die mij dagelijks wordt gesteld en voor veel mensen niet duidelijk is. Mijn ervaring is dat veel mensen überhaupt niet bewust zijn van hun ademhaling. Ook wel logisch natuurlijk omdat de ademhaling bij veel mensen vanzelf gaat. Ademhaling wordt pas interessant als het niet meer vanzelf gaat. Dan pas raak je bewust hoe belangrijk een goede ademhaling is. Wat mij dagelijks opvalt is dat veel mensen ademen door de mond. Of ze nu op de fiets zitten, aan het...

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code:

MROI opleidingen en trainingen

Zijpendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

 

E: info@mroi.nl

I : www.mroi.nl