Hoe meer kennis je hebt, hoe minder je gaat voelen.

Denk minder, voel meer.

 

Jij bent niet je gedachten is vaak een gehoorde term in de Mindfulness.

 

We hebben per dag meer dan 50.000 verschillende gedachten. En die gedachten brengen ons niet heel veel goeds. Tussen deze 50.000 gedachten zitten vaak veel piekergedachtes. En vanuit eigen ervaring weet ik dat piekergedachten mij niet veel brengen.

 

Zelf maak ik onderscheid tussen mijn gedachten. Zo heb ik functionele gedachten, neutrale gedachten en pieker gedachten. Mij helpt het persoonlijk veel om juist onderscheid te maken in mijn gedachten. Zo zijn de functionele gedachten altijd welkom. Zij helpen mij verder in het leven. De neutrale gedachten die mogen er ook van mij zijn aangezien ik mij daar vaak helemaal niet bewust van ben. Maar waar het mij om te doen is zijn die piekergedachten die vaak de kop op steken. Deze piekergedachtes adem ik vaak weg. Als ik mij bewust wordt van een piekergedachte ga ik zelf vaak terug naar mijn ademhaling en verbind ik mij zelf met de ademhaling. Hierdoor raakt mijn geest in een gemoedstoestand en verdwijnen de piekergedachtes vaak vanzelf.

 

Waar ik mij sinds een tijd ook zeer bewust van ben is dat denken een fantasie is en dat wat ik voel werkelijkheid is. (Denken is aangeleerd, voelen is echt)

 

Wist je dat denken een tegenpool van voelen is?

 

Vele mensen voeden zich met kennis zonder dat ze die kennis echt hebben doorleeft. Mijn ervaring is dat veel kennis je juist beperkt in het leven. Kennis is iets wat je van buitenaf hebt aangeleerd en dus niet echt. Voelen is wel echt.

 

Hoe meer kennis je hebt, hoe minder je gaat voelen.

 

Het mooie van het leven is dat je op de momenten dat je het meest vrolijk bent helemaal niet aan het denken bent. Want dat voel je gewoon!

 

Hoe meer ruimte je voor jezelf ontwikkeld hebt om te zijn wie je bent, hoe waardevoller je bent in je eigen omgeving. Doordat jij rustig jezelf bent, voed jij je omgeving niet met stress. Je kunt jezelf hierin trainen door meer te gaan voelen in plaats van denken. Door meer te leven in het hier en nu kun je minder stress ervaren en kun je beter zijn in voelen.

 

Fantasie is belangrijker dan kennis, want kennis is begrensd.

 

Martijn Mensink

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 1 x per maand informatie over onze diensten. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Achternaam:
    Voornaam:
*  reCAPTCHA code:

MROI opleidingen en trainingen

Zijpendaalseweg 91

6814 CG Arnhem

 

E: info@mroi.nl

I : www.mroi.nl